Tullinge Kanotförening, Tullinge KF – Kanot – IdrottOnline Klubb (tullingekanot.se), deltar i en regeringsstödd satsning benämnd ”Idrott för äldre”, som syftar till att fler äldre ska kunna leva ett aktiv liv och minska ensamheten för målgruppen 65+ (födelseår 1956 eller tidigare). Vi erbjuder åtta ledarledda kajakpaddlingar under sommaren med utgångspunkt från vår klubbplats i sydöstra delen av Tullingesjön (med egen ingång/infart omedelbart söder om båtklubben), förutom info- och prova-på-tillfälle. 

Du kan ta med egen kajak eller låna all utrustning av föreningen. Vi har både kajaker som är 60 cm breda, lämpade för nybörjare, och smalare som är roligare för vana paddlare. Kravet vi har på dig är att du kan simma 200 meter, har med dig ombyteskläder, använder flytväst under paddling samt vill umgås med andra under paddeltillfällena.

Du kan vara nybörjare eller van paddlare. Verksamheten sker utomhus, inklusive informationsträff. I görligaste mån iakttar vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer vad gäller avstånd mm. Intresseanmälan görs via länk, som kan nås via tullingekanot.se under Nyheter, om inte länk fungerar hittar du den här: Idrott för äldre

Följande är planerat: Info- och prova-på-tillfälle måndagen den 21 juni kl 18.30 – 20.00 samt paddlingar i främst Tullingesjön, men också i angränsande Albysjön, preliminärt tisdagar kl 18-20 den 29 juni, den 6, 13, 20, 27 juli samt den 3, 10 och 17 augusti. Något av tillfällena kan komma att i stället förläggas till helg och innefatta paddling med havskajak ut till Mälaren, om intresse/möjlighet finns för det. Möjlighet till fika, på oftast solig brygga, kommer att finnas i anslutning till träffarna.

Aktiviteterna riktar sig till personer som ännu inte är medlemmar i Tullinge Kanot. Om du redan är medlem så finns möjlighet att delta som ledare vid ett eller flera av tillfällena.

Staffan Wallström