För närvarande sker bokning på lista på väggen ovanför loggboken för kajakerna i flytvästrummet. Vid bokning skrivs sedan kontrakt ut, som finns i pärmen som hänger på samma vägg direkt under och mejlas till angiven adress. Boka helst minst tre dygn i förväg. För närvarande är första dagens utnyttjande i regel gratis, därefter tas avgift om 100 kr per påbörjat dygn och kajak ut. Vid avbokning tas en avbokningsavgift om minst 50 kr per kajak och bokning. Syftet är förstås att bokade kajaker inte ska riskera ligga outnyttjade.

Tider för att åka med SL och Waxholmsbolaget till Alsvik (Svartsö) fås lättast fram genom sl.se. Alternativt kan man titta på Waxholmsbolagets webbsida om man väljer att ta bilen till Boda brygga, eller eventuellt Lillsved brygga, på norra Värmdö och sedan båt (ca en halvtimme).

Paddlar gör man på egen risk. Därför kan det var klokt att lära om säkerhet och hur man tar sig upp i en kantrad kajak från denna danska film. Mellan drygt två minuter in i filmen och fram till knappt sex visar en dam att även personer som inte är trådsmala kan ta sig upp utan några synbara större svårigheter. Befäst sedan helst lärdomarna genom praktisk övning.

Vill du inte öva helt ensam kan du passa på och öva när ledare finns på plats vid de ordinarie medlemspaddlingarna, kl 18.30-20.00 på onsdagar. K1- skärgårdskajakerna ligger i container 12 och K2:orna i container 2.

En röd uppblåsbar flottör och två gula fasta, som du kan trä på paddeln och sedan använda som stötta när du tar dig upp i kajaken, finns i utrymmet bakom flytvästrummet, nederst i hyllan. Det är nog oftast lättare att ta sig upp på kajaken en bit bakom sittbrunnen, där kajaken är lägre, än att försöka ta sig upp direkt in i sittbrunnen.

Tullinge Kanot

Styrelsen