Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Sv kanotförbundet


I lördags arrangerades den 29:e upplagan av Norrviken Runt, med ett 80-tal deltagare och uttagningstävling för maratonlandslaget.
 
Efter säsongens två inledande tävlingar har Förbundskapten Peken Rönnestrand tillsammans med sina Förbundstränare tagit ut trupperna till VC I och II samt till den internationella regattan i Brandenburg.
 
Isak Öhrström visade hög klass och la beslag på segern i den 71:a upplagan av klassiska tävlingen "International Tatra Slalom" i Slovakien den gångna helgen.
 
Wow, vilken premiärhelg det blev på Rocksjön! Härlig inramning med bra förutsättningar. Häftiga, täta dueller i världsklass i seniorklassen och gott om fina prestationer i ungdoms-, junior- och mastersklasser!
 
Klippans kommun var en av många kommuner som hörde av sig efter Kanotförbundets utskick om att vi vill vara med när det planeras dammutrivningar och vattendragsrestaureringar.
 
Med Jönköpings & Huskvarna KK som arrangör står Rocksjön och Jönköping Energi Arena som tävlingsplats för årets första sprinttävling. Stjärnspäckat i seniorfälten med samtliga landslagskanotister på plats, högklassiga tävlingar att vänta!
 

Tips om projektbidrag!

(2019-05-06 12:58)
Har ni en bra idé där paddling och naturmöten står i centrum? Kolla in Postkodstiftelsens projektutlysning för lokala projekt.
 
Sprintpremiären i Köpenhamn är avklarad, med många starka resultat från de svenska besättningarna!
 
Efter en lång träningsperiod under höst, vinter och vår stundar äntligen tävlingspremiär. En hel del Sprintkanotister kommer att finnas på plats i Köpenhamn i helgen, årets första test i skarpt läge!
 
Runt 45 kanotister samlades för det årliga Masterslägret i Flämslätt. Trevlig gemenskap och bra fart på träningspassen i fina förhållanden på Flämsjön!
 
I söndags var det premiärdags när säsongens första Sverigecuptävling avgjordes. Med kungliga slottet som granne arrangerade KK Strömstararna både Slalom-,Störtlopp- och Kajakcrosstävlingar!
 
Shortrack, Maraton, Kanotpolo, Surfski och SUP - fem kanotgrenar avgör sina SM-tävlingar i samband med jättearrangemanget "SM-veckan" som i år avgörs i Malmö!
 
Den internationella kanotslalomsäsongen är igång för landslaget i och med uttagningsgrundande tävlingar i Franska Pau, där Isak Öhrström och Fredrik Wahlén tog sig till semifinal.
 
Landslagskanotister! Senast den 2 maj ska ansökningar till Elitidrottsstipendiet vara inskickade. Gäller dig som kombinerar din elitsatsning med postgymnasiala studier.
 
I samband med lördagens årsmöte tillkännagavs pristagarna till tre fina utmärkelser; Årets Ledare, Årets Kanotist och Årets Talang
 

Postadress:
Tullinge KF - Kanot
C/o Mikael Bodner, Källvägen 7
14654 Tullinge

Besöksadress:
Tullinge Strand
14640 Tullinge

Kontakt:
Tel: 0707898731
E-post: styrelsen@tullingekanot.se

Se all info