Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Sv kanotförbundet


Henrik Nilsson kommer att vara tjänstledig från sitt uppdrag som tränare på Kanotgymnasiet i Nyköping, vilket gör att vi nu söker efter en ny tränare. I första hand till Vårterminen 2019.
 
Konceptet "Familjepaddling" innebär att kanotklubbar bjuder in till paddlingsdagar, där nyfikna personer får möjlighet att paddla tillsammans med vänner och familj. Projektet är ett av elva projekt som nu får stöd från Framåtfonden.
 
Under höstlovet arrangerade Huskvarna KK, i samarbete med SKF, ett breddläger för ungdomar och juniorer. 45-talet aktiva samlades tillsammans med klubb- och förbundstränare för fyra inspirerande dagar fyllda med träning, utbildning och lägerhäng.
 
18-20 januari arrangerar Svenska Kanotförbundet en välfylld weekend med flera träffar: SKF:s Tränarkonvent, Tävlingsarrangörsträff för Slätvatten och Kanotslalomkonferens utgör tre huvudspår.
 

Röd examination Havskajak

(2018-10-29 11:17)
Efter ett antal försök där väderförhållanden inte har stämt gick det äntligen att genomföra en röd examination i havskajak i helgen.
 
I helgen samlades Sprint & Parakanotlandslagetför i Nyköping för en upptaktsträff inför säsongen 2019. Lag- och individuell utveckling, beteende och kommunikation stod i fokus.
 
I lördags firades Sollentuna Kanotsällskaps 50-åriga födelsedag av sina medlemmar, som dukade upp till fest och hyllade ett halvt sekel med verksamhet i föreningen. Stort grattis Sollentuna KS!
 
ICF gick nyligen ut med slutställningen i Världscupen i Sprint, som utgörs av de två säsongsinledande världscuptävlingarna samt VM. Föga överraskande ledde Linnea Stensils supersäsong hela vägen fram till en övertygande totalseger!
 
Landslagsledningen startade i helgen upp satsningen med ett öppet, nationellt läger för drakbåtspaddlarna på Bosön. Teknik och träningsglädje stod i centrum under helgen.
 
En kort sammanfattning av säsongen och nuläget i Kanotslalomsverige står i fokus i det senaste nyhetsbrevet.
 
Den fjärde och sista deltävlingen i Sverigecupen avgjordes i helgen i Lissfors, Dala-Floda. Nyköpings Ludwig Andersson stod som slutsegrare i seniorklassen
 

Fullmatad Freestylehelg!

(2018-10-02 11:46)
Låga vattennivåer till trots - det bjöds på Freestylefest i Björbo/Fänforsen den gångna helgen när SM arrangerades! Många fina prestationer ute i forsen där det bjöds på favoritsegrar i både dam- och herrklassen.
 
Drakbåtskommitténs nya breddsatsning rivstartade med ett breddläger i Stockholm den gångna helgen. Drygt 30 kanotister deltog och stämningen var på topp!
 
Det fanns potential för mer men slutade tyvärr med stolpe ut och ingen svensk vidare till semifinalomgångarna i Kanotslalom-VM. Däremot gladde Fredrik Wahlén med att nå en kvartsfinal i Kajakcross/Extremslalom!
 
Nyfiken på KG?! Den 27 oktober arrangeras "KG-dagen" - en heldag på Kanotgymnasiet i Nyköping där kanotister i högstadie- och gymnasieåldern bjuds in med tränare och föräldrar för att få en inblick i verksamheten.
 

Postadress:
Tullinge KF - Kanot
C/o Mikael Bodner, Källvägen 7
14654 Tullinge

Besöksadress:
Tullinge Strand
14640 Tullinge

Kontakt:
Tel: 070 789 87 31
E-post: styrelsen@tullingekanot.se

Se all info