Nyheter från Sv kanotförbundet - Tullinge KF - Kanot - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Sv kanotförbundet


Lyckat SUP-SM i Karlskrona

(2018-08-14 10:50)
SUP-SM avgjordes för andra året i rad i Karlskrona, den 3-4 augusti kördes tävlingarna med såväl senior- och ungdomsklasser som öppna motionsrace. Fina tävlingar som bl.a. bjöd på en trippel i damklassen, signerad Maya Persson.
 
I lördags avgjordes DKM - kanot- och folkfesten över 55 km! För tredje året i rad segrade Jocke Lindberg i herrklassen och denna gång nådde han målet att dessutom kapa mållinjen på ny rekordtid!
 
Den 11 augusti anordnade Svenska Kanotförbundets Drakbåtskommitté för första gången ett SM på egen hand utan att samköra med andra grenar. Det blev en toppendag med rekordmånga lag som bjöd på fina tävlingar.
 
Styrelsen har idag behandlat de överklaganden som inkommit kring två pågående disciplinärenden. Beslutet kommer att kommuniceras till berörda den 14 augusti.
 
Kanotpolo-VM avgjordes den gångna helgen i Kanada med både det svenska dam- och herrlaget inkvalat till turneringen. Damerna gick bäst då de nådde en 13:e-plats och därmed kvalade till VM 2020!
 
Martin Nathell bombade hem guldet när finalen på K1 1000 m avgjordes på U23-VM i Plovdiv. Han ledde från start till mål och nådde karriärens hittills största seger, wow!
 
Erik Holmer smällde till med ett brons när U23-VM avslutades i italienska Ivrea idag. En fenomenal insats av Nyköpingspaddlaren som därmed plockade hem karriärens första internationella medalj.
 

Stekhett SM i Luleå!

(2018-07-18 20:28)
Linnea Stensils*4, Martin Nathell*3 och David Johansson*1 - där har ni SM-guldvinnarna i seniorklassen när K1-sträckorna nu är avverkade i Luleå, som bjuder på massa mer kanotgodis!
 
Två, just nu pågående, disciplinärenden har lett till diskussioner, bl.a. i sociala medier, vilket föranleder en kortfattad sammanfattning.
 
Från söndag till fredag pågår Sprint-SM på Kanotstadion i Luleå. 36 klubbar finns på plats, från Skåneklubbarna i söder till hemmaklubben Luleå i norr. Massor av lopp ska köras och mästare koras i ungdoms-, junior,- senior- och mastersklasser!
 
RF och Svenska Spels satsning "Framåt för fler i rörelse" märktes på flera håll under SM-veckan i Helsingborg/Landskrona. Kanot var med och bidrog till fler i rörelse även ute på vattnet!
 
När Surfski-SM avgjordes under lördagen blev det två tunga favoritsegrar. Emma Levemyr och Emil Torstensson dominerade hem guldet på dam- respektive herrsidan på en utmanande bana med målgång i Helsingborg.
 
När Kanotpolofinalerna avgjordes under SM-veckan i Landskrona slog först Linköpings damer till med ett historiskt guld. När sedan herrfinalen avgjordes slog Linköpings herrar in en mäktig gulddubbel!
 
Idag gick Kanotpolo in i SM-veckan, gruppspelet avgjordes med ett gäng rafflande matcher som både bjöd på favoritsegrar och skrällar!
 
Två kanotgrenar - Kanotpolo & Surfski - finns representerade när RF & SVT:s jättearrangemang "SM-veckan" drar igång i Helsingborg/Landskrona. Tävlingarna avgörs lördag men redan från onsdag är det kanotaktiviteter på programmet!
 

Postadress:
Tullinge KF - Kanot
C/o Mikael Bodner, Källvägen 7
14654 Tullinge

Besöksadress:
Tullinge Strand
14640 Tullinge

Kontakt:
Tel: 070 789 87 31
E-post: styrelsen@tullingekanot.se

Se all info